Thursday, December 15, 2005

saigon

hallo iedereen, ik ga ook ne keer iets schrijven he, niet dat er zoveel te vertellen valt dit keer maar ale... ik wilde nog eerst effe zeggen dat p en ik het geweldig vinden al jullie reacties te lezen net zoals jullie onze verhalen denk ik... dus blijven doen he!!
euh eens effe denken...wat hebben we nog gedaan in saigon: wat winkeltjes en vooral markten afgeslenterd voor wat kerstcadeautjes( die we maandag 12 december hebben opgestuurd, voor het geval ze niet aankomen heb ik toch maar ne foto gemaakt van het postpakket... en ja het zal eerder tegen carnaval zijn dat ze gaan aankomen...hopelijk!!) . Tussendoor nog een museum gedaan, reunification palace, een presidentsgebouw. Hier zijn de vc tanks als eerste binnengevallen toen ze in saigon aankwamen in 1975. Hier kon je al de kamers bezichtigen waar de grote, belangrijke heren ontvangen werden, vergaderden, dineerden,enzo... In de kelder bevond zich nog een netwerk van tunnels en een communicatiecentrum met oude radio`s en telefoons, da was wel sjiek om te zien. Dan zijn we nog e filmke gaan doen, eindelijk!!! flightplan , begon die toch nie int vietnamees!!! we gingen al bijna de zaal verlaten toen jodie foster opeens toch engels begon te babbelen...
En dan vooral gewoon veel rondewandeld, verloren gelopen en in een vies buurtje terecht gekomen waar ze bijna mijn handtas, mijn mooie nieuwe handtas!!, meegepikt hadden, ene die vanachter op ne tuf zat probeerde die gewoon uit mijn hand te rukken! Maar goed dat ik die stevig vasthad anders alles kwijt!! nog zoveel mogelijk pizza`s en burgers met frietjes binnengespeeld omdat we dit soort eten waarschijnlijk niet meer te zien gaan krijgen de komende twee maanden.
Maandagmorgen afscheid genomen van anders en malin(zweeds koppel) die ons toch zo een twee weken goed gezelschap hebben gehouden!!
Maandag avond gaan bekijken hoe we op phu quoc eiland geraakten: een klein uurtje vliegen voor weinig geld of weer zeven uren bus en dan nog drie uren boot voor bijna hetzelfde geld. Uiteindelijk maar besloten om te vliegen sinds we al redelijk wat bus en boot gezien hebben de afgelopen maand. Maar voor de dindsag waren al de vluchten al volzet dus moesten we ons nog e dagske bezighouden in saigon... rondgewandeld, gegeten, vluchten naar de hotelkamer omdat het opeens begon te gieten, nog maar eens pizza en pasta gegeten en dan naar bed.

woensdagmorgen op buske gesprongen naar de luchthaven, vliegerke op rond half een en aangekomen in phu quoc rond half twee. en daar stonden ze weer he, al die mannen met hun kaartjes aant zwaaien voor uwe neus om toch maar naar hun hotel of bungalow te gaan. de goedkoopste hebben we gevolgd en we zitten weer in een schoon bungaloke voor tien dollar aan het strand. we gaan hier wel nie zolang blijven , twee,drie dagen, omdat we met kerstmis in cambodia ergens aan het strand moeten zijn om samen met Lauren kerst te vieren. En tussendoor nog de mekong delta doen en met de boot in phonm penh (cambodia) geraken.

Dit was onze laatse post in het nederlands. From now on you will have to read our stories in english so that all the people we meet along the way can follow our trip too.
seeyu p&l

0 Comments:

Post a Comment

<< Home