Tuesday, November 22, 2005

nha trang

christopheke,

hier ons plan voor de komende maanden
december januari en deel februari gaan uit naar laos en cambodja. vanaf dan hangt het er een beetje vanaf tot in april. april-mei en juni zijn voorzien om te duiken op koh tao (thailand). dus dan blijven we we gedurende die tijd op dat eiland en omringende...
hans (en waarsch toine) komt al 300 procent tijdens bouwverlof, dus daar passen we ons wel wat aan aan. de rest is verre van zeker dus daarom gaan we niet niet onze reisplanne afstellen op `eventuele` afzakkers...
ik heb hans en toon voorgesteld om tijdens die periode dat ze komen (20 dagen in juli en aug) eventueel die fietstrektocht te ondernemen van tibet(china) naar nepal, ongeveer 1000 km. moeten nagaan of dat haalbaar gaat zijn met visums en vluchten want vliegen dan op bangkok-kumning-lhasa en dan vanuit katmandu terug. want chinezen zijn niet happig op westerlingen die alleen door tibet reizen. dus zien als dat op die korte periode kan geregeld worden met visums, transport, plaatselijke permits om door tibet te reizen, klimaat(putteke zomer op meer dan 5000m) en dergelijke. mocht dat doorgaan dan houdt dat in dat we rest van thailand doen in maart. hebben we ook het liefste want in de zomer gaat dat overspoeld worden door massa`s toeristen. indien dat tripke met hans en toon niet lukt dan gaan laura en ik dat meer dan waarsch eind feb en maart ondernemen, gekoppeld aan een eventueel bezoekske aan india. dat houdt in dat we dan tijdens de zomermaanden toch in de buurt van thailand zullen vertoeven (eind aug wel richting china vertrekkend, want dan wilt djoe eventueel komen om zen chinese vriendin te bezoeken). laos en cambodia is niet echt aan te raden in de zomermaanden omdat het daar dan de piek van het regenseizoen plaatsvindt en ge waarsch enkel de echt`bekendere` dingen gaat kn bezoeken omdat de rest van het land ontoegankelijk is om de simpele reden dat er niet veel geasfalteerde wegen zijn en daardoor onder water staan of weggeregend zijn, zeker in de bergen. dus dat gaat, mocht het al enigszins mogelijk zijn om er te geraken, serieus veel tijd in beslag nemen. aangezien ge maar een paar weken komt, gaat dat niet echt de moeite zijn. t zou ook redelijk dwaas zijn voor mij en laur om alles nog es ne tweede keer te bezoeken... dit laatste geldt ook voor vietnam.
mocht ge in de periode komen dat we op koh tao zitten dan kn we nog wel wat tripkes ondernemen naar de rest van thailand hoor. moet da wel wat plannen dan, want voor de divemastercourse, die toch rap een week of tien duurt moet ik toch wat studeren en ook serieus wat aantal duiken doen. maar dat kan geregeld worden, dan blijven we miss wat langer opt eiland met wat tussenstops.
voila, begin maar es te zien allemaal

ik hoop dat het wat duidelijk is, als ge op tijd met zekerheid weet wanneer ge gaat komen, kn we daar wel wat rekening mee houden. we plannen eigenlijk toch maar dag per dag, niettegenstaande dat tot feb ons landenplan in grote lijnen vaststaat. ge moet hier echt wat rekening houden met het regenseizoen hoor, anders mist ge wat dingen.

zitten nu in nha trang, the beach capital van vietnam. dit lijkt al meer op drukke kuststeden zoals ge ze in kent van thuis. tis wel laagseizoen dus het valt nog mee qua drukte. maar dus nog altijd geen zon hier wat wel spijtig is want hier ist normaal super voor te duiken en te snorkelen. oktober en november zijn de enigste 2 maanden dat het redelijk `slecht`weer is hier. de zee is ook bruiner nu omdat het in de bergen veel regent en er hier ne rivier in de zee uitmondt die redelijk wa modder meebrengt. maar eens wat dieper en bij de eilanden zag de zee er toch zoals in boekskes uit, alle tenminste vanop afstand. morgen gaan we boottripke doen naar wat eilanden om te snorkelen.

na de lange busreis zijn we nog gaan slapen tot smiddags en daarna hebben we 2 lokale boys met tufke onder de arm genomen om ons wat rond te touren hier. eerst naar ne soort van warmwaterspa gegaan waar we ons in een warm modderbad hebben gegooid(nog nooit zo zachte huid gehad) en daarna nog wat rondgezwommen in die bronne, 38 graden warm water. naderhand nog wat chamtempels hier gaan bezoeken. 5u half 6 ist donker en dan ist gedaan met bezoekskes.

tyskens, om u nog helemaal gek te maken... hier hebben sommige restaurants een heel ijsbuffet buiten staan gevuld met verse seafood, ongeveer alles wat ge u kunt indenken. dan bestelt ge zoveel 100 grammen van dit en van dat en dan smijten ze dat op de braai voor u neus... zelden zo lekkere seafood geknabbeld, en voor 2 man nog geen 10 euro kwijt met drank. kom u zuurverdiende (zwarte) centen hier maar es dringend over den balk smijten ;-)

0 Comments:

Post a Comment

<< Home